• Comfortabel met techniek

  • Storingsdienst 06 - 531 579 23

Meterkasten

Wat zit er in jouw meterkast en hoe werkt het?

Vraag je je wel eens af wat er allemaal in jouw meterkast te vinden is? En of deze nog voldoet aan de eisen van deze tijd op het gebied van veiligheid?

Installatiebedrijf Coenders kan je helpen om deze vragen te beantwoorden. Daarvoor is het natuurlijk van belang dat je weet hoe jouw elektrische installatie werkt. In je meterkast bevindt zich (o.a.) een groepenkast, dit is de stroomverdeler.

Hoofdschakelaar

Een hoofdschakelaar in de groepenverdeler gebruik je om de hele installatie in één keer te scheiden van het algemene elektriciteitsnet. Door deze schakelaar op “OFF” te zetten, staat niets meer onder spanning. Dit biedt veiligheid bij werkzaamheden aan jouw installatie.

Aardlekschakelaar

Een aardlekschakelaar is een slim en zeer precies technisch product. Het zal jouw leven beschermen, wanneer je per ongeluk iets onder spanning aanraakt, of wanneer een defect apparaat onder spanning is komen te staan. Het werkt als volgt: de aardlekschakelaar meet hoeveel stroom door de installatie gaat en de apparaten die daarop aangesloten zijn, maar meet ook of diezelfde hoeveelheid stroom weer terugkomt. Als door een storing spanning op een apparaat komt te staan, kan er een kleine ‘lekstroom’ via het defecte apparaat, de muur en de vloer naar de aarde stromen. In de meest gevaarlijke situatie zou die stroom door jouw lichaam kunnen lopen, met ernstig letsel of zelfs erger als gevolg. De aardlekschakelaar is zo gevoelig, dat hij zelfs de kleinste lekstroom opmerkt.

Installatieautomaat

Een installatieautomaat zorgt ervoor dat defecte apparaten of bedrading in jouw huis de elektrische installatie niet kunnen beschadigen. De automaat schakelt de stroom uit wanneer er een te grote stroom door de draden gaat. Indien de stroom die er loopt groter wordt dan de toegestane waarde op de automaat (meestal 16 Ampere) dan zal de automaat razendsnel uitschakelen.

Is jouw elektrische installatie up-to-date?

In oudere woningen treffen we nog vaak oude en onveilige installaties aan. Dit is met het productenpakket van Hager automaten eenvoudig aan te passen. Zo ben je verzekerd van een veilige installatie.